Elma on täällä

Updated: Sep 12, 2018Jokainen meistä varmasti arvostaa kodissaan puhdasta sisäilmaa. Hajuste- ja kemikaaliyliherkkyydet lisääntyvät myös Suomessa vauhdilla. Onneksi tietoisuus tästäkin asiasta kasvaa jatkuvasti ja toivottavasti johtaa siihen, että moni löytää itselleen sopivan tavan huolehtia omasta ja läheistensä terveydestä. Joskus pienetkin muutokset saattavat olla merkittäviä, mutta vähintäänkin ne ovat askelia oikeaan suuntaan.


Iltojen pimentyessä monissa kodeissa sytytellään jo iltaisin tunnelmavalaistusta ja kynttiläkauden kiihtyessä poltetaan yhä useampia kynttilöitä kerrallaan. Kynttilöiden epäpuhtaudet ovat siis taas ajankohtainen ongelma. Tiedätkö sinä, mitä kodissasi oikeasti poltat? Mitä aineita haihdutat hengitysilmaasi?


Edelleen kynttilät ovat yleisimmin valmistettu parafiinista tai steariinista. Parafiinia saadaan öljynjalostuksen sivutuotteena, steariinissa käytetään usein eläinrasvoja. Parafiinikynttilöitä poltettaessa vapautuu ilmaan bentseeniä, lyijyä ja asetonia. Näiden lisäksi kemikaaliyliherkät saattavat saada oireita tuoksuista ja väriaineista, jotka melkein poikkeuksetta ovat myrkyllisiä kemikaaleja. Toisarvoista ei ole myöskään sydänlankojen laatu, jotkut sisältävät jopa raskasmetalleja. Ja kukapa meistä haluaisi myrkkyjä haistella, vaikka ei yliherkkä olisikaan.


Kasvisvahakynttilät ovat puhtaampi vaihtoehto. Esimerkiksi soijavaha palaa puhtaammin kuin parafiini eikä siksi aiheuta niin helposti reaktioita herkimmillekään.

Oletko huomannut, että kynttilät saattavat joskus haista epämiellyttävälle. Jopa silloin kun ei pala, kynttilän epämääräinen haju täyttää kodin. Kasvisvahakynttilöitä käyttämällä tästäkin ongelmasta pääsee eroon. Esimerkiksi soijavahakynttilän ominaistuoksu on todella mieto ja miellyttävän vaniljainen.


Moni varmasti miettii, miksi parafiinikynttilöitä edes valmistetaan ja miksi ne ovat edelleen yleisimpiä kynttilöitä. Parafiini on ainakin toistaiseksi vielä edullista ja parafiinikynttilöiden valmistuskulut ovat huomattavasti pienemmät kuin esimerkiksi luonnonvahakynttilöiden. Parafiinikynttilöitä ostamaan tottuneet kuluttajat saattavat yllättyä kasvisvahakynttilöiden korkeammasta hinnasta. Tässä kohtaa on tietysti myös hyvä muistaa, että kasvisvahat palavat hitaasti, joten soijakynttilästä riittää iloa vielä pitkään sen jälkeen, kun parafiinikynttilä on jo palanut loppuun.
Uskomme Original by Elmassa läpinäkyvyyteen ja haluamme jakaa kanssanne tietoa kynttilöissä käyttämistämme raaka-aineista. Koska kehitämme tuotantoketjuamme jatkuvasti ja pyrimme mahdollisimman kestävään prosessiin, otamme mielellämme palautetta vastaan. Haluamme tuotteidemme olevan mahdollisimman ihmis- sekä luontoystävällisiä.


Kaikki Original by Elman kynttilät valmistetaan käsin Pirkanmaalla.


VAHA

Kaikki soijakynttilämme on tehty 100% soijavahasta. Soijavahan vastuullisuudesta on käyty paljon keskustelua. Valtaosa soijasta viljellään eläinten rehuksi ja etenkin Etelä-Amerikassa sademetsiä kaadetaan pois rehutuotannon tieltä.

Original by Elma tukee vastuullista soijan tuotantoa käyttämällä Ecosoya-soijavahaa, joka on tuotettu Pohjois-Amerikassa sademetsiä kuormittamatta.


SYDÄNLANGAT

Kaikkien kynttilöiden sydänlangat on valmistettu puhtaasta puuvillasta sekä paperista. Niissä ei ole käytetty kemikaaleja, niitä ei ole valkaistu eikä käsitelty esim. kloorilla. Ne palavat hyvällä liekillä ja puhtaasti.


TUOKSUT

Kaikki käyttämämme tuoksut ovat eteerisiä öljyjä, jotka ovat puhtaita luonnon tuoksuja. Eteeriset öljyt saattavat sopia jopa hajusteyliherkille. Original by Elman kynttilöiden tuoksut voimistuvat hieman palaessaan, mutta pysyvät miellyttävän mietoina.


VÄRIT

Emme Original by Elmassa ole löytäneet vielä sellaisia väriaineita, jotka olisivat täysin myrkyttömiä eivätkä olisi haitallisia kynttilän palamisprosessille, siksi kynttilöissämme ei ole värejä. Kynttilöiden pienet sävyerot johtuvat vahan ja eteeristen öljyjen omista luonnollisista väreistä.


PURKIT

Original by Elman kynttilöissä käytetään vain lasiastioita. Hyviä kierrätysvinkkejä löydät some-kanavistamme.


MARKKINOINTIMATERIAALI

Kaikki markkinointimateriaalimme on painettu mahdollisimman ekologisille materiaaleille, kuten kierrätyspaperille.


PAKKAUKSET

Käytämme pakkauksiin mahdollisimman vihreitä vaihtoehtoja. Emme käytä paketoimiseen tai täytemateriaalina lainkaan muovia.


KULJETUS

Käytämme kuljetuksissa Postia, jonka kaikki lähetykset ovat 100% hiilineutraaleja.


Tervetuloa seuraamaan Elman blogia sekä ostoksille terveelliseen kynttiläputiikkiin!


0 comments