Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kynttilöiden polttaminen

Onko kynttilä viallinen kun sen liekki lepattaa ja savuttaa?


Muista leikata sytytyslanka aina ennen sytytystä n. ½ cm pituiseksi. Polta purkkikynttilöitä niin kauan, että koko pintavaha on sulanut n. 1 cm syvyydeltä. Kynttilä ei pala tasaisesti, jos se on vetoisassa paikassa tai jos se ei ole tasaisella alustalla. Vieraile kynttilöiden käyttöohjesivulla (linkki) ja jos et niistä löydä apua, ota yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@elma.fi.
Kynttiläni palaa vain keskeltä, mitä voin tehdä?


Jos kynttilää ei polta tarpeeksi jokaisella kerralla, sen seinämät jäävät paksuiksi. Muista polttaa kynttilää joka kerta niin että vähintään 1 cm kerros vahaa on sulana.
Kynttilä palaa pienellä ja kituvalla liekillä, mitä voin tehdä?


Sydänlanka kannattaa pitää n. ½ cm mittaisena ja kynttilää kannattaa polttaa niin kauan, että koko pintavaha on sulanut n. 1 cm syvyydeltä. Kynttilä ei pala tasaisesti, jos se on vetoisassa paikassa tai jos se ei ole tasaisella alustalla. Vieraile kynttilöiden käyttöohjesivulla ja jos et niistä löydä apua, ota yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@elma.fi.

Toimitus

Kuinka pitkä toimitusaika kynttilöillä on?


Toimitusaikamme on 1-4 päivää siitä kun maksat tilaiuksesi. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun olemme postittaneet tilauksesi. Sen jälkeen voit seurata paketin matkaa Postin seurantakoodilla, jonka saat myös sähköpostiisi. Suuremmissa tilauksissa (yli varastosaldon) pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun (asiakaspalvelu@elma.fi), jotta voimme arvioida toimitusajan.
Kynttilät ovat vaurioituneet postissa, mitä voin tehdä?


Yritämme postittaa kynttilät aina mahdollisimman turvallisissa pakkauksissa, mutta joskus toimitus on saattanut vioittua. Ota kuva vaurioituneesta tuotteesta ja ota yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@elma.fi.

Kynttilöiden valmistus

Missä kynttilät valmistetaan?


Original by Elma -kynttilät ovat kotimaista käsityötä ja ne valmistetaan Orivedellä, Pirkanmaalla.
Millaisia tuoksuja kynttilöissänne käytätte?


Tuoksuina käytämme ainoastaan täysin luonnollisia eteerisiä öljyjä. Niiden terveysvaikutuksia hyödynnetään esim. aromaterapiassa. Lisää tietoa käyttämistämme eteerisistä öljyistä voi lukea blogistamme.
Onko eteerisillä öljyillä parantava vaikutus?


Eteeristen öljyjen parantavista vaikutuksista on paljon ristiriitaista tutkimustietoa. Original by Elma ei siksi suosittele kynttilöitään parantaviin tarkoituksiin. Uskomme kuitenkin öljyjen mielialoihin vaikuttaviin ominaisuuksiin ja siksi tuoksumme ovat lähinnä arkielämää tukevia. Palaessaan eteeriset öljyt eivät synnytä myrkyllisiä kaasuja kuten keinotekoiset tuoksut ja parantavat siten kodin sisäilmaa.
Onko soijavaha vastuullinen raaka-aine?


Soijavahan vastuullisuudesta on käyty paljon keskustelua. Valtaosa soijasta viljellään eläinten rehuksi ja etenkin Etelä-Amerikassa sademetsiä kaadetaan pois rehutuotannon tieltä. Original by Elma tukee vastuullista soijan tuotantoa käyttämällä Ecosoya-soijavahaa, joka on tuotettu Pohjois-Amerikassa sademetsiä kuormittamatta.
Mistä sydänlangat on valmistettu?


Original by Elman kynttilöissä käytetyt sydänlangat on valmistettu puhtaasta puuvillasta sekä paperista. Niissä ei ole käytetty kemikaaleja, niitä ei ole valkaistu eikä käsitelty esim. kloorilla.